4.06.2012 г.

Мъжкият климактериум бил мит?!

Поне така твърдят американски учени от Вашингтонския университет. Те се опитали да опровергаят всеобщото мнение на експертите, които смятат, че андропаузата съществува вследствие това, че с възрастта половият хормон тестостерона намалява.
Самият термин „менопауза” означава рязко спадане на женския полов хормон естроген. При мъжете такъв рязък спад не се наблюдава. Средно нивото на тестостерона при мъжете намалява след 30 година с 1% годишно. И това понижение се случва далеч не с всички мъже. Някои съхраняват високо ниво на хормона до дълбока старост.

Опирайки се на този извод, учените решили, че хормонозаместителната терапия е подходяща не за всички мъже. Освен това преди да приема хормони, всеки мъж е длъжен да даде кръв за анализ и да се посъветва с лекар, препоръчват учените.
frognews.bg




Оргазмът – привилегия на самотните жени!

Така смятат британските сексолози, които достигнали до този извод чрез анкета. Те разпитали 500 жени на възраст над 40 години доколко им влияе липсата на партньор за сексуалната удовлетвореност. И отговорът бил категоричен: липсата на мъж до жената не може да повлияе на нейната сексуална удовлетвореност.
Сред участничките в анкетата имало омъжени и неомъжени жени – такива, които нямали до себе си нито съпруг, нито партньор. Отговорите им изяснили, че много повече секс проблеми имат дамите със семеен статус.

За разлика от свързаните със семейна клетва жени, свободните им посестрими почти нямали сексуални проблеми. 56% от тях по пътя на самозадоволяването не пропускат оргазма. Докато омъжените дами не могат да си позволят такива занимания заради съсредоточеността им към сексуалното удовлетворение на съпруга. Такова е мнението на лекарите.
frognews.bg

Кажи кой плод обичаш, за да узная каква си в леглото

Характерът и сексуалният темперамент на жената може да се разкрие по нейните предпочитания към определен плод, твърдят психолози и сексолози.

Дългогодишните им наблюдения показали, че жените, които обичат ябълки са лишени от романтика и твърди като самия плод. Такива дами обаче са надежден партньор, поясняват експертите.

Любителките на портокали пък са затворени и срамежливи. Те покоряват мъжете със своята загадъчност. Сред тях най-много са творческите личности, надарени с чувство за хумор.

По ягодите си падат шармантните и шикозни дами.

Круши обичат съблазнителките и тези, които изискват от мъжа да ги носи на ръце.
Жените, които обичат грозде пък, ги заплашва самота.
frognews.bg

Размерът има значение! Как да го изчислим?



Трябва да направите само няколко аритметически действия, за да определите размера на тази част от мъжкото тяло, която обикновено е скрита от женските очи.
Още от древни времена жените препоръчвали една на друга да се ориентират в номера на мъжките обувки при избора на на кандидат за сексуални утехи. Смятало се е, че колкото по-голям е размерът на мъжкото стъпало, толкова по-голям ще е размерът на неговото мъжко достойнство.
Съвсем наскоро група учени от различни страни потвърдила този странен мит. Били взети мерките на голям брой мъже от различни държави, раси и националности.
Такава връзка между дължината на стъпалото и дължината на половия член наистина съществува, станало ясно на учените. И те дори успели да изведат формулата. Ако приемем Н за дължината на пениса, а L за дължината на стъпалото, то формулата ще изглежда така: H = (L+5):2.
Естествено, съществуват и вариации както към плюса така и към минуса, обаче около 90% от всички представители на силния пол  може да бъдат пресметнати по тази формула.
Математиците биха нарекли формулата емпирична. Тя обаче може да бъде обяснена и от гледна точка на физиологията.
Горните, долните крайници и половите органи се формират още у ембриона. Влияние върху размера им оказва и количеството на хормона тестостерон.
Следователно колкото по-големи са краката, толкова голямо ще е и „достойнството” на мъжа.
Изследователите не се спрели с постигнатите резултати и решили да въведат формула за определяне диаметъра на члена. Като се ръководят от мнението, че той зависи от ширината на стъпалото.
frognews.bg

Изневярата с по-млада убива мъжа

Този извод е направен на базата на статистика, която сочи, че болшинството мъже, умиращи по време на половия акт го правят с чужда жена.
Данни от анализ на Американската кардиологична асоциация сочат, че само 34 от 5559 смъртни случая стават по време на полов акт.
Тоест вероятността да умрете по време на секс е само 0,6%.
Между 82% и 93% от лицата, пострадали вследствие на нещастен случай по време на секс, били мъже. А 75% от тях в този момент са изневерявали на жените си.
В повечето случаи мъжете имали връзки с по-млади партньорки, а преди секса пили и яли достатъчно, или пък се намирали в неподходяща обстановка.
Когато партньорката е по-млада, от мъжа се изискват много повече усилия, за да постигне синхрон с нея. Това го заплашва с изтощение и повишено натоварване на сърдечно-съдовата система. Ето защо учените съветват да избирате партньори на вашата възраст, като избягвате алкохола и преяждането преди секс.
frognews.bg

Редовният секс прави пенсионерите щастливи!

Сексът е пътят към пълното удовлетворение от живота, смятат специалисти от университета във Флорида. Те провели изследване за това как влияе сексуалният живот на усещането за щастие при пенсионерите, като анкетирали 238 мъже и жени над 65 години.
Оказало се, че колкото по-често хората на тази възраст имат полов контакт, толкова по-щастливи се чучстват.
След възрастните хора, които правили редовно секс (повече от веднъж месечно) броят на „много щастливите” бил 60%. Сред тези, които правили секс по-малко от веднъж годишно щастливите били само 40%. А само 59% от възрастните хора, които дълго не са правили секс заявили, че са щастливи в брака. Сред сексуално активните щастливите хора били 80%.

Не бива с точност да се твърди дали сексът прави възрастните щастливи или пък щастливите двойки са по-сексуално активни, казват учените. Установената връзка между секса и усещането за щастие при възрастните е необичайно важна, тай като населението на планетата стремително старее, коментират те.

Подобни изследвания могат да помогнат на хората да се справят с възрастовите проблеми, които им пречат да правят секс. Но дори и половата активност да намалява с възрастта повече от половина, 78-85 годишните твърдят, че в крайна сметка 2-3 пъти месечно правят секс. А 23% от тях са имали интимни отношения 2-3 пъти месечно, сочи статистика от 2007 година.
frognews.bg

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Flamingo ADS