2.08.2011 г.

С аромат на хормони – естествени афродизиаци

Лятото е сезонът, в който въздухът е пренаситен от хормони, които се отделят непрекъснато през кожата ви под въздействието на горещото време. А ароматът на хормони действа като естествен афродизиак. Ето защо лятото е сезонът на любовта и секса.


И така, кои са секс хормоните, които ви привличат като наркотици, които ви опияняват като афродизиаци, които са доказателство за съществуването на любов от пръв мирис и поглед, по които разбирате кога някой е възбуден или току-що е приключил лудо сексуално рандеву?


Феромони. Това са молекули, които се отделят от жлези, намиращи се около гениталиите и подмишницата. Попадайки във въздуха и улавяни от чувствителни рецептори, феромоните се превръщат в причинители на силно сексуално привличане и на практика допринасят за сексуалната привлекателност на мъжа и жената.

Тестостерон. Под въздействието на тестостерона, който е стероиден хормон, както жените, така и мъжете, се чувстват силно възбудени и с високо самочувствие.

Естроген. Това е женски полов хормон, чиито нива рязко се повишават в период на овулация. Действието му се изразява в повишаване на половото влечение и сексуалната активност.

Пролактин. Това е хормонът, който успокоява сексуалния ви нагон след достигане до оргазъм. Високите нива на този хормон обаче може да са една от причините за стерилитет.
Окситоцин. Той повишава чувствителността на нервите и според учените способства за по-разтърсващи оргазми. Може да се нарече „любовен хормон“ заради свойството му да ви кара да се чувствате силно свързани с половинката ви и да изпитвате удоволствие от всеки контакт с него.

Ендорфин. Това е известният хормон на щастието, който намалява стреса и създава чувството на еуфория. Под въздействието на ендорфините се чувствате замаяни, сънливи, щастливи. Отделя се в големи количества при достигане до оргазъм.

Адреналин (епинефрин). Този хормон се отделя в големи количества по време на любовната игра и самия сексуален акт. Той подобрява кръвообръщенеито, забързва сърдечния ритъм и на практика се чувствате така, сякаш сърцето ви всеки момент ще се пръсне от щастие.

Серотонин. Той се отделя в големи количества в резултата на оргазма и, тъй като регулира настроението, се смята за идеален антидепресант. Ето защо след секс се чувствате щастливи и спокойни. Подобно на пролактина, серотонинът също намалява сексуалната възбуда. Много антидепресанти съдържат серотонин и освен, че ви успокояват могат да провалят сексуалния ви живот.
Ели Йорданова-rozali

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Flamingo ADS