26.05.2012 г.

Ако носи червено, иска да спи с теб!


Жените в червено искат секс на първа среща

Ако носи червено, иска да спи с теб!

Това поне смята голяма част от мъжете, твърдят френски учени и по този начин обясняват прочутото клише, че силният пол предпочита дамите да се дегизират в алени дрешки.

Психолози от Бретанския университет във Франция са направили проучване сред 120 мъже между 18 и 21 години, като са показали пред загорелите им погледи 20-годишни момичета с различни цветове тениски с молба господата да оценяват атрактивността на девойките и какъв смятат, че е шансът им за секс на първа среща с тях, пише британският The Telegraph.

Червените спечелили, при това и по двата показателя.

Освен че дамите с червени одежди се оказали по-секси за мъжете, по-голямата част от тях събрали и стабилен рейтинг за нещо повече от целувчици. Анализът на проучването показал още, че типът дреха не е от съществено значение – просто трябвало да е червен.

Мъжете били доста единодушни и че шансовете им за секс на първа среща с дамите в червено са по-големи, отколкото с останалите (а на следващите места, за сведение, се наредили - синьо, зелено и накрая бяло). С това и психолозите по-късно обясняват защо господата са оценили алените мацки като по-апетитни парчета – чисто и просто защото е по-секси да знаеш, че можеш да стигнеш до края от първия път.

Червеното така или иначе е любим цвят на мъжете.

В началото на тази година например няколко немски психолози установиха, че русият цвят на косата вече не е еротичен блян №1 за господата и отдавна-отдавна е отстъпил водачеството на червения. „Червеното е символ на страстта и когато мъжете видят червенокоска мислят, че имат пред себе си жена, с която няма да имат проблеми в секса“, коментира тогава една от водещите учени в изследването.

bnews.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Flamingo ADS