17.05.2012 г.

Тантрически секс



Напук на общата представа тантра не е сложна система от засукани пози, която конкурира на всички фронтове Кама Сутра. По-скоро става въпрос за пълно сексуално отдаване, за духовно сливане между двама души и дълбоко разтърсващ екстаз... Звучи ти малко отвлечено? Всъщност истината е, че тантрическите трикове съвсем реалистично могат да те отведат до нови еротични висини. Ето и всичко, което трябва да знаеш, за да се превърнеш в същинска тантра-богиня.

Уроци по тантрически секс
Оооооргазъм! С тантра голямото О е постижимо.

„Духовните центрове в човешкото тяло, или чакрите, по принцип са в спящо състояние. Тантрата е един от методите да бъде събудена всяка една от седемте чакри, а това значи да се освободи цялата енергия, която е заключена в нея“.

За чакрите

Муладхара отговаря за физическото взаимодействие с материята. Счита се за основа на сексуалната енергия. Намира се под триъгълната кост в основата на гръбнака.

Свадистхана отговаря за репродуктивните функции. Тя е малко под пъпа.

Манипура отговаря за публичната страна на живота. Понякога я наричат хранилище на силите. Намира се в областта на слънчевия сплит.

Анахата отговаря за силните чувства и емоции. Разположена е на нивото на гърдите.

Вишудха отговаря за всичко, което е свързано с изразяването на мисли, независимо дали писмено или устно. Намира се в ямката на ключицата.

Аджана символизира два пътя на развитие – пътя на духа и пътя на материята. Намира се в областта на “третото око”.

Сахасрара е висшата чакра. Символизира душата на човека. Намира се в областта на темето.

В днешно време е трудно човек да се впечатли от нещо. Виждали сме какво ли не, свръхинформирани и свръхкомпетентни сме по всякакви въпроси, с две думи – движим се напред с материала. Във всекидневния ни начин на живот безпроблемно се вписват буда бар, тае бо, китайски бойни изкуства, тибетски спа-процедури и американски бейгъли и донъти.

Като че ли единствено в областта на секса нещата си вървят по старому – откакто свят светува, хората го правят все по един и същи начин. Я си помисли хубавичко – най-екзотичното нещо, което си вършила, вероятно е било да попрелистиш набързо страниците на Кама Сутра, за да почерпиш еротично вдъхновение и палави идеи. Но понеже знаем, че си падаш по експерименти, решихме да те отведем до извора на тази прастара любовна философия. И да те посветим в древноиндийската духовна практика тантра, която съществува от близо 7000 години. Ако с твоя човек ни последвате по пътя на непознатото и сте достатъчно упорити и последователни, гарантираме ви нови измерения на удоволствието и неизживявани досега усещания за ума и тялото.

Обикновено съчетанието „тантрически секс” извиква във въображението картини на денонощно-протяжна наслада, преплетени пози (които определено не са за простосмъртни), опияняващи аромати и не съвсем ясни послания под звуците на омайващи мелодии. Ако трябва обаче да го опишем малко по-простичко, става въпрос за бавен и продължителен сексуален сеанс, който цели стимулиране на вътрешната духовна връзка между двамата партньори, като всеки е концентриран върху движенията и дишането на другия. Нещо като пълно сливане под формата на медитация. Йогите стигат до тантрическия секс, след като дълго преди това са упражнявали най-разнообразни практики. Всъщност тантра е много подобна на йога, но с доза  интимност.

Такааа... Дотук със сухата теория. Тантра не е таблицата за умножение, която да зазубриш за ден. Материята е достатъчно сложна, времеемка и ако държиш да навлезеш до дъно в нея, ще трябва да й се посветиш оттук до края на живота си. Но в случай че не смяташ веднъж завинаги да ставаш „йогиня”, предлагаме ти просто някои основни елементи и техники от това учение, които със сигурност ще разнообразят сексуалния ти живот и разбиранията ти за плътската любов. И като бонус ще ви направят много по-близки с гаджето ти и ще ви помогнат да усетите истинската магия на екстаза.

Дишането е живот
Това гласи една стара пословица. Обикновено смятаме дишането за нещо напълно естествено и изобщо не се замисляме върху него, но според древните тантрически текстове контролът върху този процес е жизненоважен, за да се насладите на това, което ви предстои. Йогите вярват, че за да се постигне сексуално единение, е жизненоважно двамата да споделите „дихателните си изживявания”, тъй като чувствата са пряко свързани с дишането.

Затова постарайте се да дишате дълбоко, от диафрагмата през носа, като съзнанието се концентрира изцяло върху процеса. Вдишвайте естествено, без усилие - въздухът трябва да се влива в тялото като резултат от разширяването на стомаха, се обяснява в книгата Сексуални тайни: Алхимия на екстаза от Ник Дъглас и Пени Слингър. Представяй си как поглъщаш вдъхващи живот енергии. При задържане на въздуха се съсредоточи върху извличането на силата му и върху придвижването й през цялото тяло, а по време на издишването - мисли как всичко отрицателно, физическите болки или напрежението напускат организма ти.

Най-простият начин да постигнеш съзнателен контрол върху дихателния ритъм е  редуването на ноздрите или слънчево-лунното дишане (в тантра дясната част на тялото се идентифицира със слънцето и съответно с мъжа, докато лявата – с луната и със загадъчността на жената). Запуши лявата ноздра с пръст, докато бавно вдишваш през дясната. Задръж въздуха за известно време, след това отпусни и издишай от другата страна. Повтори упражнението, като започнеш с противоположната ноздра.
kisscontact.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Flamingo ADS