4.06.2012 г.

Редовният секс прави пенсионерите щастливи!

Сексът е пътят към пълното удовлетворение от живота, смятат специалисти от университета във Флорида. Те провели изследване за това как влияе сексуалният живот на усещането за щастие при пенсионерите, като анкетирали 238 мъже и жени над 65 години.
Оказало се, че колкото по-често хората на тази възраст имат полов контакт, толкова по-щастливи се чучстват.
След възрастните хора, които правили редовно секс (повече от веднъж месечно) броят на „много щастливите” бил 60%. Сред тези, които правили секс по-малко от веднъж годишно щастливите били само 40%. А само 59% от възрастните хора, които дълго не са правили секс заявили, че са щастливи в брака. Сред сексуално активните щастливите хора били 80%.

Не бива с точност да се твърди дали сексът прави възрастните щастливи или пък щастливите двойки са по-сексуално активни, казват учените. Установената връзка между секса и усещането за щастие при възрастните е необичайно важна, тай като населението на планетата стремително старее, коментират те.

Подобни изследвания могат да помогнат на хората да се справят с възрастовите проблеми, които им пречат да правят секс. Но дори и половата активност да намалява с възрастта повече от половина, 78-85 годишните твърдят, че в крайна сметка 2-3 пъти месечно правят секс. А 23% от тях са имали интимни отношения 2-3 пъти месечно, сочи статистика от 2007 година.
frognews.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Flamingo ADS